23948sdkhjf

Ica märkte om importerat lammkött

Ica Kvantum i Varberg märkte om importerat upptinat lammkött och försåg det med svensk flagga och nytt generöst bäst-före-datum.

Det var en kund som upptäckte dubbla etiketter på förpackningen med tinad lammfilé och slog larm.För Hallands Nyheter förklarar ansvariga på Ica Kvantum det inträffade på följande sätt:Fallet rör fryst lammfilé från Nya Zeeland. Köttet packades 2 maj 2006 och hållbarheten i fryst tillstånd anges till två år. Upptinad i kylskåp är hållbarheten två dagar. Köttet tinades i butiken den 31 december. Paketet saknade dock streckkod och därför måste en ny etikett sättas på. Den sattes över den gamla. Men den nya etiketten fick en svensk flagga och i stället för två dagars hållbarhet sattes datumet 30 januari 2008. – Det är bara att konstatera att vi har gjort fel,

säger butikschefen Kristian Persson till tidningen. Det är otroligt olyckligt.– Jag förstår inte hur man har kunnat tänka så fel, säger köpman Magnus Andersson.

Partiet med lammfilén förstördes efter upptäckten. Men miljö- och hälsovårdskontoret kommer att lämna frågan vidare till åklagare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094