23948sdkhjf

Nattöppen matbutik ska minska julstressen

Ica Kvantum i Gällivare satsar på dygnetrunt-öppet i jul.
I år infaller julafton på en onsdag, något som gör att många jobbar in i det sista före julafton. Det gör att kunderna blir extremstressade, anser handlaren Stefan Ovrell och hjälper kunderna till större möjligheter att få julefrid. Mellan 22 och 23 december är butiken öppen dygnet runt. Orsaken är att dagarna före jul blir trycket i butiken extremt högt, med långa köer och mycket stress både för personal och kunder. Därför väljer Ica Kvantum Gällivare att, för tredje året i rad, erbjuda nattöppet kring jul.

– En unik satsning för att minska julstressen. Det blir lättare att handla och kunderna kan känna julfriden tidigare. Vi vet att många upplever julen som en stressig tid och därför vill vi erbjuda våra kunder den här möjligheten att handla på tider som passar alla, säger handlaren Stefan Ovrell.

Butiken räknar med att närmare 2 000 kunder kommer att handla i butiken under nattens timmar. Personalen har fått anmäla sig frivilligt och de åtta personer som jobbar får dubbelt betalt.

– Vi kommer att vara åtta personer som jobbar och räknar med att 2 000 kunder kommer att nyttja möjligheten till nattshopping. Det blir en riktig happening när vi slår upp portarna. Vi måste våga sticka ut lite i Gällivare och visa att vi driver utvecklingen framåt. Jag tror det blir en stor succé, säger Stefan Ovrell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063