23948sdkhjf

Icas Uppsalaprojekt prisades

Icas initiativ Klimaträtt i samarbete med bland annat Uppsalahem utsågs till årets hållbara projekt 2015 vid CIO-galan.
Klimaträtt har hjälpt och inspirerat människor i flerfamiljshuset Frodeparken i Uppsala att på ett enkelt sätt minska sin klimatpåverkan genom praktiska verktyg i vardagen. Med hjälp av en app, som omräknar testdeltagarnas olika inköp till koldioxidutsläpp, har deltagarna fått möjlighet att mäta och minska sin klimatpåverkan sedan april i år.

Bakom projektet står Ica och Uppsalahem som initiativtagare samt WWF, Chalmers, Icabanken, Ica Supermarket Torgkassen, Sunfleet, UL, Automile, Uppsala kommun och Energimolnet som samarbetspartners. VIinnova är med och finansierar utvecklingen av appen.

– Det här känns fantastiskt. Den här utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på hur spännande och intressant det här projektet är även om det viktigaste resultatet är det faktum att deltagarna i projektet minskade sitt klimatavtryck med 31 procent. Om alla svenskar skulle uppnå lika stora utsläppsminskningar så skulle det motsvara hälften av Sveriges mål för minskade utsläpp till 2020, säger Maria Smith, chef för miljö och socialt ansvar på Ica Sverige, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079