23948sdkhjf

Lidlbutiker ska bli tryggare

Securitas får ett utökat uppdrag för Lidl, vilket innebär att supportbilar bemannade med väktare ska förhindra och förebygga brott.
Säkerhetsuppdraget för Lidl ska effektiviseras med kombinerad butikskontroll och uniformerade väktare i Stockholm. Två supportbilar, bemannade med två väktare i varje, kommer att rulla och insatserna anpassas efter situationen. Väktarna, som är specialutbildade för butikskontroll och svinnförebyggande arbete, kan endera utföra sitt uppdrag som uniformerade väktare eller som civila butikskontrollanter. I uniform är tanken att väktarna ska bidra till tryggare kunder och anställda och arbeta förebyggande.

– Vi är stolta över att vi nu kan starta denna tjänst även för Lidl. Uppdraget har arbetats fram i nära samarbete med säkerhetsansvariga på Lidl och tjänsten är ett sätt att effektivisera säkerhetsarbetet i Lidls butiker i Stockholmsregionen där vi alternerar både civila tjänster med uniformerade i butikerna säger, Johan Flacking, Key Account Manager på Securitas.

Uppdraget inleds den 1 april 2016. Vid behov kommer de bägge supportbilarna att kunna genomföra uppdrag tillsammans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065