23948sdkhjf

Stark start för Coop Väst

Den nya föreningen Coop Väst uppvisar ett starkt resultat för 2015. I dag inviger föreningen också sin första butik i det nya Stora Coopformatet.
Nya Coop Väst bildades den 1 januari 2015 genom att fusionera medlemsföreningen Coop Medlem Väst med Coop Väst. Samtidigt köptes 36 butiker i Göteborg och Skaraborgsområdet av Coop Sverige. Den nya föreningen redovisar nu en omsättning på 5 211 miljoner kronor för 2015, och ett rörelseresultat på 150 miljoner kronor.

Föreningen har drygt 500 000 medlemmar och är en av de största i Sverige. Den driver nu 65 butiker och hade under året 1 393 anställda i medelantal.

Under året har Tanum och Alingsås fått nya butiker. Flera etablerade butiker har fått rejäla ombyggnationer med satsningar på bland annat färskvaror, ekologiska varor och online-försäljning. Dessutom startades den nya satsningen på Bolistbutiker som ska ersätta den byggvaruhandel som tidigare fanns i Coop Forumbutikerna.

– 2015 har till stor del präglats av bolagsförvärvet och integrering av de nya butikerna i Coop Västkoncernen. Det har varit otroligt viktigt för oss att, tillsammans med butikschefer och personal, stärka den lokala närvaron, säger vd:n Ronnie Wångdahl i en kommentar.

I dag nyinvigs också Stora Coop Kungsbacka, som blir föreningens och västra Sveriges första Stora Coopbutik.

– Jag är övertygad om att våra kunder framförallt kommer att uppleva att vi nu har ett mycket större fokus på färskvaror, att butiken känns modern och att den utstrålar matglädje – bland annat genom en hela 20 meter lång delikatessdisk och ett riktigt butiksbageri där vi bakar allt från grunden. Vår målsättning är att bli Kungsbackas bästa matbutik, säger butikschefen Magnus Wärff.

Butiken har en säljyta på 7 000 kvadratmeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062