Programmet klart till unik förpackningskonferens

| Av frikopenskap | Tipsa redaktionen

En helt ny förpackningskonferens äger rum i Stockholm den 12 maj. Hela 20 talare har engagerats till "Livsmedelsförpackningar i fokus".

– Konferensen är helt unik i sin dignitet. Aldrig tidigare har det arrangerats en förpackningskonferens i Sverige med så namnkunniga talare, säger projektledare Per-Stefan Gersbro.

”Livsmedelsförpackningar i Fokus” heter en helt ny konferens som lyfter förpackningens betydelse för svenska livsmedelsföretag. Konferensen är ett samarbete mellan tidningarna Livsmedel i fokus och Packmarknaden. Det är första gången som de två branschtidningarna arrangerar ett seminarium tillsammans och arrangörerna utlovar en fullmatad dag.

– Förpackningens betydelse i mixen av kommunikationskanaler har på senare år ökat. Det har blivit den säkraste och effektivaste varumärkesbäraren till slutkonsumenten. Företag i livsmedelssektorn investerar allt mer i sina förpackningar också ur ett hållbarhetsperspektiv. Miljömedvetenheten hos svenska matkonsumenter ökar och då hamnar även förpackningen under lupp. Konferensen tar upp förpackningar ur flera olika infallsvinklar och belyser såväl nya utmaningar som möjligheter, säger Per-Stefan Gersbro.

Sex aktuella områden

Sammanlagt 20 framstående experter på sina respektive områden kommer att vara engagerade under dagen och diskutera sex aktuella områden:

Livsmedelsexport med förpackningen i fokus
Nya distributionskanaler för mat ställer nya krav!
Profilera mera för den lokala marknaden
Förpackningsstrategi för EMV
Vem väljer din förpackning?
Marknadsföring med förpackningen som verktyg

Dagen inleds och avslutas med en gemensam session och däremellan finns fyra teman att välja på. Moderatorer är Per-Stefan Gersbro, vd Paccedo AB, Chefredaktör Annika Lindecrantz, Livsmedel i Fokus och Marcus Petersson, Chefredaktör på tidningen Packmarknaden.

Pågen och Findus

Bland talarna märks Tørk Furhauge, CEO, Pågen, som berättar om förpackningsdesignens betydelse för livsmedelsexporten. Findus exportdirektör Mats Jörnell pratar bland annat om Findus intåg hos dagligvarujätten Walmart. iFoodbags CEO och grundare Karl Fallgren berättar om den innovativa bärkassen som håller maten fryst.

Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, har intervjuat kunder i en matbutik om deras syn på livsmedelsförpackningar. Hans von Heijne, Private Label Director Ica Sverige, pratar förpackningsstrategier för egna märkesvaror och Lena Larsson, vd HUI Research, berättar om vad som driver utvecklingen av mat på nätet.

Seminariet hålls på Courtyard by Marriott, Kungsholmen i Stockholm. För mer information gå in på www.livsmedelsforpackningar.se


Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Ameera Khan har laddat Willys inför årets matfest

– Det är lite som jul, säger den 24-åriga butikschefen om den muslimska högtiden.

Plus

Föredömligt med stor potential

Polarbröd investerar miljoner i bageri

Lanthandeln kan tvingas stänga

Livsmedelsstrategin klubbades igenom

På nytt jobb: Han är ny styrelseordförande i Vitamin Well

Almedalen: Hur hållbar är skollunchen?

Arkiv

Arla åker på extraskatt

Plus

Axfood och Bergendahls ökar enligt Dagligvarukartan 2017

Butiken slutar helt med plastkassar

När många aktörer börjat ta betalt för påsarna valde den här butiken att göra sig av med dem.

Plus

Förstå digitaliseringens möjligheter i butiken

Gräsrotsfinansierat kooperativ för bra mat

Den 20 maj invigdes livsmedelsbutiken Matkooperativet på 100 kvadratmeter mitt i centrala Helsingborg. Projektet blev verklighet med hjälp av gräsrotsfinansiering.

På nytt jobb: Hon lämnar finska matjätten

Miljöministern vill se mer pant

Tredje butiken invigd

Tyska livsmedelshandeln förväntas öka kraftigt

Regeringen i utspel om alkoglass

Nytt delbetänkande lämnar förslag om att alkoglass ska likställas med alkoholhaltig dryck och regleras därefter.

På nytt jobb: Han tar vd-stolen i Eurocash

Kik in på Coops e-handelslager

Trio till Matsmart

HUI skriver ner prognosen

4

Slakteriet sålde olagligt hästkött

Svenskt slakteri förfalskade stämplar och sålde olagligt kött.

Butiken fräschas upp med nya frysar

Här är butiken som gör sushisuccé

Tre ton kött ska förstöras

LRF positiva till livsmedelsstrategin

Coop ändrar sitt poängsystem - igen

På nytt jobb: Linas Matkasse får ny vd

Han har Göteborgs nöjdaste kunder

Plus

Sju råd för bättre möten mellan säljare och butik

Aromer från Norrland kan bli framtidsbransch

Handeln presenterar förslag till politikerna

Räddad frukt till final

Nyrenovering i Alfta

Nu är läroboken om konsumentbeteende här

Ny butik vid E18

Sänd till en kollega

0.139