23948sdkhjf

Gevalia för dyrt för Ica

Flera av kaffemärkets produkter försvinner från kedjans hyllor efter prishöjningar.

Ica väljer att rensa bland Gevalias produkter i sina butikshyllor efter att kaffeföretaget genomfört en nylansering – anledningen är att de omgjorda förpackningarna är mindre samtidigt som kilopriset höjts, skriver Expressen.

– Vi tycker inte de gjort vad de kan för att pressa priserna och därför har Ica tagit det här beslutet, säger Anna Hedström, presschef på Ica, till Expressen.

Enligt Ica har Gevalia inte gett en rimlig orsak till höjningen. I och med att det handlar om de centrala leveranserna kan enskilda handlare fortfarande beställa in kaffet.

Totalt handlar det om runt 30 procent av tillverkarens volymer som försvinner centralt. I ett kundmeddelande från en Ica-butik som Aftonbladet publicerat står det att Ica Sverige beslutat att endast ha kvar tre artiklar av Gevalias bryggkaffe i sortimentet.

Dagens industri rapporterar att det handlar om en kiloprishöjning på mellan 12-15 procent, vilket Ica menar inte motsvarar det rådande råvarupriset för kaffe.

– Vi hoppas kunna se alla Gevalias produkter på Icas hyllor snart och det pågår samtal med Ica just nu, säger Joanna Mossberg, presskontakt på Gevalia, till Expressen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063