23948sdkhjf

Axfood lägger bud på Mat.se

Det är Axfood som vill köpa nätmathandelsföretaget Matse Holding. Det står klart sedan dagligvarujätten nu lagt ett offentligt bud på företaget värt 554 miljoner kronor.
Axfood erbjuder 17 kronor per aktie. Det är mer än dubbelt så mycket som aktiens kurs den 7 december på First North där aktien är listad. Det är också en premie på över 40 procent över aktiens stängningskurs i går, sedan den rusat efter spekulationer om budet.

Huvuddägarna i Matse Holding, Gavia Food Holding, Namaste Holding, Isac Brandberg AB och Prioritet Group, som tillsammans står för cirka 73,3 procent av bolagets aktier, har förbundit sig att acceptera budet.

”Axfoods styrelse och ledning har under en tid utvärderat olika strategier för bolagets fortsatta utveckling inom den digitala handeln. Den innefattar såväl potentiella förvärv som en fortsatt uppbyggnad och expansion av befintlig digital verksamhet inom koncernen. Ett förvärv av Matse, som en ledande renodlad onlineaktör i Sverige, skulle öka expansionstakten och stärka Axfoods position inom e-handel”, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

– Syftet med förvärvet av mat.se är att påskynda och utveckla vår digitala satsning. Förutom att deras verksamhet kompletterar vår organisation och våra resurser har de en företagskultur som passar Axfood, kommenterar Axfoods vd och koncernchef Anders Strålman.

Axfood har för avsikt att bygga vidare på nuvarande organisation och inte genomföra några väsentliga förändringar i Matses verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062