23948sdkhjf

Sverige tar plats i EU för livsmedelskedjan

Sverige har bjudits in för att ta en plats i EU-kommissionens nya Högnivåforum för en bättre fungerande livsmedelskedja som kommer att hållas årligen fram till och med 2019.
Sverige representeras av Elisabeth Backteman, statssekreterare åt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Forumet kommer att hållas årligen fram till och med 2019.

– Som medlem kommer Sverige bland annat arbeta för bättre handelsvillkor, regelförenkling och satsningar på forskning och utveckling, säger Elisabeth Backteman.

– Det gläder mig att Sverige fick frågan och vi ser nu fram emot möjligheten att få utveckla vår syn på EU:s jordbruks- och livsmedelspolitik, kommenterar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
Forumet samlar såväl privata som offentliga aktörer och leds av kommissionärerna Elżbieta Bieńkowska, Phil Hogan och Vytenis Andriukaitis. På agendan står bland annat stärkt konkurrenskraft, ökad pristransparens och rättvisa affärsmetoder i kedjan.

Ett resultat av tidigare högnivåforum för livsmedelskedjan är den frivilliga uppförandekod som infördes inom EU 2013, (the Supply Chain Initiative). Hittills har över 1000 företag anslutit sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063