23948sdkhjf

Danæg tar experter till hjälp

Åggproducenterna har haft svårt att hänga med i dagligvarukedjornas snabba omställning från burägg. Nu tar Danæg-koncernen hjälp av experter för att tillgodose framtidens krav.

Under de senaste åren har äggbranschen i Norden upplevt stora förändringar i marknadsefterfrågan. Där branschen tidigare har varit präglat av en stor försäljning av burägg, har efterfrågan efter frigående inne-, frigående ute- och ekologiska ägg stigit betydligt på ett fåtal år, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Utvecklingen kommer dessutom att ske ännu snabbare, eftersom både svenska och danska kedjor har aviserat utfasningsplaner för burätt i sina butiker.

– Hos Danæg har vi haft många bra och konstruktiva dialoger omkring hur vi framöver kan vara ännu mera proaktiva i förhållande till att vara med till att utveckla framtidens äggproduktion. Vi har kommit fram till att vi gärna vill arbeta med en rad experter, som kan göra oss ännu bättre i att förstå vår framtida marknad ännu bättre,” säger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

Expertpanelen kommer att bestå av:

  • Peter Sandøe, Professor vid Institute för Livsmedel- och Resursekonomi och vid Institute för Veterinär- och husdjursvetenskap vid Københavns Universitet
  • Ragnar Tauson; Professor Emeritus från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala med fokus på värphönsens välfärd och produktion i olika stallinredningar.
  • Jørgen Kjær, Senior djurvälfärds forskare, Friedrich-Loeffler Institut, Celle, Tyskland
  • Jesper Bo Jensen, framtidsforskare och direktör för Centre for Future Studies
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078