23948sdkhjf

Coop Furulund säger upp alla anställda

Coop lägger ner sina butiker i Furulund och Södra Sandby i Skåne.

I måndags kom besked efter förhandlingar med facket att de anställda sägs upp i Coop Furulund. Coops turordningslista vid uppsägningar baseras efter kommun och Coopbutiken i Furulund är Kävlinges enda.
Staffan Larsson är butikschef För Coop Nära Furulund och säger till Sydsvenskan att han kommer att stötta de anställda och hjälpa dem vidare.

Enligt Tobias Rydegren, presschef på Coop, finns ingen annan butik i Kävlinge kommun företaget kan erbjuda de anställda tjänster i. Men han hoppas att de anställda söker sig till företagets butik som öppnar i Halmstad.

För de anställda i Coops butik i Södra Sandby ser det annorlunda ut. Förhandlingarna med facket är ännu inte klara men i Lunds kommun finns flera andra Coopbutiker.

– Det skulle kunna vara så att anställda i Södra Sandby har jobbat längre än vissa anställda i Lund. Men vi tar det i lugnt tempo, förhandlingarna är inte klara än, säger Tobias Rydergren till Sydsvenskan.

Butiken i Furulund kommer läggas ner till sommaren. Facket och Trygghetsronden har varit på besök för att informera och snart kommer även ett bemanningsföretag inriktat på livmedelsbranschen på besök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.534