23948sdkhjf

Stockholm får förpackningsfri matbutik

I slutet av sommaren öppnar Mathias Östlund och Naomi Glinn en förpackningsfri matbutik på Södermalm i Stockholm. – Vi vill erbjuda ett miljövänligt alternativ till de etablerade matvarujättarna, säger Mathias Östlund.

Wasteless ska det stå på skylten och Mathias Östlund beskriver butiken som ”ekologisk och 100 procent förpackningsfri”.

– Den första i sitt slag, säger Mathias Östlund som är för fullt på gång och leta lokal med krav är att det ska vara centralt och nära till kommunikationer.
Kolonialvaror är fokus.
– Även om vi kommer ha en viss mängd färsk frukt och grönsaker under hösten. Mejeriprodukter kommer vi undvika helt, säger Mathias Östlund och fortsätter.
– Vår målsättning är att hela av vårt sortiment ska vara eko-märkt på något vis, gärna organiskt och lokalt odlat/tillverkat där det är möjligt. 
Produkterna finns i lösvikt, där kunderna kan använda vilka återanvändbara behållare som helst.

– Vi har tagit mycket inspiration från framförallt Gram i Malmö och Lös Market i Köpenhamn, som båda varit otroligt hjälpsamma, säger Mathias Östlund.
Företaget är medlem i Klimatpakten, ett samarbete mellan 200-talet företag i Stockholm som arrangeras av Stockholms stad, och går ut på att företagen tillsammans tar steg för att minska sin miljöpåverkan.
– Vi har ett växande community på Facebook, säger Mathias Östlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078