23948sdkhjf

Nationellt råd för livsmedelstrategi samlas för första gången

I dag samlas branschkunniga för att ge regeringen råd i genomförandet av strategin.

 I rådet ingår representanter, från privat och offentlig sektor, som har god kunskap om livsmedelsbranschen och vad som händer ute i landet. Fokus för det första mötet är frågor för en ökad livsmedelsexport.

- Det är genom samverkan mellan näring, akademi och det offentliga som vi bäst arbetar för en stärkt livsmedelskedja i hela landet. Jag har höga förväntningar på detta råd och jag ser fram emot dagens möte, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Under rådsmötena kommer strategiskt viktiga frågor och åtgärder att diskuteras för att bättre ta itu med de utmaningar och utnyttja de möjligheter som livsmedelskedjan står inför. Mötena kommer även ge inbjudna aktörer tillfälle att berätta om de insatser som görs.

Det nationella rådet för livsmedelstrategin består av: Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister som ordförande, Leif Lundin, RISE, Helena Jonsson, Lantbrukarnas Riksförbund,  Håkan Wirtén, Världsnaturfonden,  Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel, Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm, 
Jan Bertoft, Sveriges Konsumenter, Stefan Lundin, Visita samt Marie Söderqvist, Livsmedelsföretagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063