23948sdkhjf

Optifreeze byter vd

Styrelsen för Optifreeze har utsett Nick Kramer till ny vd. Han ersättter Fredrik Westman.

Fredrk Westman har varit vd för teknikföretaget sedan noteringen på Aktietorget våren 2014. Nu lämnar han över till Nick Kramer.

Kramer har ång bakgrund inom livsmedelsindustrin, bland annat som delägare i Hollands marknadsledande företag inom frukt- och grönsaksbranschen, familjeföretaget Royal Vezet B.V. med fler än 1 400 anställda. Han kommer närmast från tjänsten som vd för Vezet Convenience Nordic.

– Jag är mycket glad för att jag blivit erbjuden att bli vd i Optifreeze, inte minst eftersom jag som jag tror på affärspotentialen i bolaget. Lösningarna kan förbättra smaken och minska matsvinnet, vilket i hög grad uppskattas av kunder och konsumenter. Jag tror att Optifreezes teknik har potential att förändra frukt- och grönsaksbranschen. Jag skulle vilja tacka min företrädare Fredrik Westman och hans team för allt det hårda arbete de lagt ner under de senaste åren, säger Nick Kramer i ett pressmeddelande.

Optifreeze har utvecklat en teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt, bär och örter kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Bolaget har även en metod som förlänger hållbarheten på kylda produkter.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062