23948sdkhjf

Ny Ica-handlare i Floby

Nu är Ica Flobys nya handlare på plats. Med gedigen erfarenhet av företaget har han nu för första gången blivit egen Ica-handlare.

Johan Hellström som tog över butiken den 1 april i år, har många planer för butiken, bland annat får butiken avtal med ATG och Svenska Spel, som lades ner på orten för ett tag sedan. En kaffehörna ska det också bli.
– Som ny är man mer investeringsvillig och jag vill självklart sätta min prägel för att lära känna butiken och kunderna. Butiken behöver en ny kolonialinredning, jag funderar på om vi behöver en blomavdelning och frukt- och grönt -avdelningen ska bli bättre. Exakt vad det blir får ge sig med tiden, säger Johan Hellström.

Johan har lång erfarenhet inom branschen. Banan började i Ica Nära Gällstad och fortsatte inom företagets centrala organisation, där han arbetade inom företagets it-support och som butiksdriftskonsulent och projektledare för Icas självskanning i större butiker. Därefter tog han steget till att bygga upp en ny Ica Maxi i Borås, först som affärscontroller, sedan butikschef. Nu fick han möjligheten att bli egen Ica-handlare för Ica Nära i Floby.
– Jag fick lära mig mycket av Anders Gustafsson, Icahandlare i Gällstad om grundläggande rutiner.

Ica Nära är en stor närbutik med sina 990 kvadratmeter totalyta.

På en liten ort behöver vi ha ett bredare sortiment och vi tittar på planogrammen för en supermarket snarare än en nära-butik.
En fördel är att butiken är ensam på orten med sina 1600 invånare, samtidigt finns en konkurrens i närliggande Falköping som har ett större utbud och fler butiker.
– Det är 17 kilometer till Falköping. Varje gång vi kan få invånarna att handla hos oss i stället är en viktig vinst för oss.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078