23948sdkhjf

Franskt logistikföretag till Norden

Franska Seafrigo etablerar sig i Helsingborg med en ny anläggning för tempererade livsmedel.

Förra året gav sig det franska logistikföretaget sig in på den nordiska marknaden genom dotterföretaget Seafrigo Nordic och nu står det klart att företagets verksamhet kommer utvidgas med en ny anläggning om 13 000 kvadratmeter i Helsingborg. Anläggningen beräknas även skapa 30-40 nya jobb.

Anläggningen som uppförs vid E4/E6, nära trafikplats Vasatorp kommer att ha tre olika zoner och hantera kyl-, frys- och temperaturkänsliga kolonialvaror.

Seafrigo kommer att rikta sig främst mot livsmedelsproducenter och grossister.

– Ett typisk varuflöde i vår verksamhet är en utländsk producent som säljer till någon av de stora dagligvarugrossisterna, som Ica, Coop, Dagab eller Bergendahls säger Peter Jönsson, vd i Seafrigo till 8till5.

Men på lång sikt vill Seafrigo även ta hand om en större del av värdekedjan och livsmedelsflödet och företaget håller ögonen på och vill även vara en del av den allt ökande e-handeln.

– E-handeln står fortfarande för en låg andel av livsmedelsförsäljningen, men tillväxten är enorm och det händer saker i stort sett varje dag säger Peter Jönsson, vd i Seafrigo till 8till5.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079