23948sdkhjf

Coop Kågeröd hotas med nedläggning

Flera rån och röda siffror gör att Kågeröd snart kan stå utan butik.

När Coop-handlaren Mats Stedt tog över butiken ökade omsättningen med 64 procent de första fyra åren, men ändå lever butiken på marginalerna, det skriver Lokaltidningen Landskrona Svalöv.

– Vi satsade på nytt sortiment och utökade öppettider – bättre frukt och grönt, ekologiskt, egna varumärken och post- och spelservice. Men det är tufft, och inte blev det bättre sedan den rabatterade arbetsgivaravgiften för anställda ungdomar under 25 år togs bort, säger Mats Stedt till
Lokaltidningen Landskrona Svalöv

Under en kort period utsattes butiken av två väpnade rån och en smash and grab-kupp som förstörde entrén.

– Vi märker att hoten från stöldligorna ändrat karaktär. När vi säkrat kontantsystemet och satt in väktare för dyra pengar, så blir kaffe, kött, godis, cigaretter och andra varor mer attraktiva, säger Mats Stedt till Lokaltidningen Landskrona Svalöv.

Stödet på orten är dock stort och en Facebookgrupp har skapats av ortsborna för att hjälpa till att hålla butiken vid liv.

– Men till årsskiftet måste vi vända siffrorna och bli mer kostnadseffektiva... och oavsett vad som händer så får vi aldrig sluta att kämpa för att bli bättre, säger Mats Stedt Lokaltidningen Landskrona Svalöv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125