23948sdkhjf

Bergendahls genomför stor omorganisation

Omorganisationen sker omgående, City Gross blir eget affärsområde.

Med start idag kommer delas verksamheten upp i fyra affärsområden under ledning av koncernchef Peter Lund som vd för Bergendahls Food.

– Jag tycker det här är bra, man ska alltid vara öppen för nya saker, annars kan man inte utvecklas, säger han.

Rent konkret kommer City Gross bli ett eget affärsområde under ledning av Henrik Weiden, Johan Johnsson blir affärsområdeschef för Partihandel samt att ett nytt affärsområde kallat Sortiment innefattande Kategori Livs och Hem & Fritid skapas, med Mats Sjödahl som affärsområdeschef parallellt med uppdraget som Inköpsdirektör/vice VD.

Omorganisationen kommer att innebära att resurser inom stödfunktioner som ekonomi/controlling och HR fördelas ut på resp affärsområde. Däremot är funktionerna Marknad, Ekonomi, HR/Information/Säkerhet och IT tills vidare fortsatt som centrala stabsfunktioner.

– Vi samlar inte overhead uppe i moderbolaget utan skjuter ner allting till respektive område. Det blir mer fokus på varje del än idag och det är positivt för både egna butiker och externa kundbutiker, säger Peter Lund

Omorganisationen kommer att träda i kraft omedelbart hef med ansvar för samordningen av de centrala stabsfunktionerna inom Bergendahls Food med koncernens egna resurser.

Organisationen träder i kraft omedelbart. Affärsområdescheferna har till månadsskiftet juni-juli att presentera hur deras område ska organiseras och bemannas samt hur resurser ska fördelas med verkan från den 1 september 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078