23948sdkhjf

Lågpriskedjan slutar med plastpåsar

Nästa år försvinner påsarna i Danmark.

Lidl i Danmark har som första dagligvarukedja i landet beslutat att helt sluta med plastpåsar, det skriver tidningen Berlingske.

Istället kommer plasten ersättas med så kallade FSC-certifierade papperspåsar. Tilltaget kommer enligt Lidl att spara in 10 miljoner plastpåsar med en totalvikt på cirka 300 ton.

Enligt Tina Kaysen, CSR-ansvarig på Lidl Danmark valde kedjan att byta efter att kunderna hört av sig.

– Vi upplever våra kunder är medvetna om plastdebatten och att de efterfrågar alternativ till plastpåsarna. De har vänt sig till butikerna och hört av sig på Facebook och på kundeservice. Så därför har vi valt att ta steget fullt ut, säger hon till Berlingske.

Men enligt plastföretagens branschorganisation i Danmark så förorenar papperspåsar mer än plast då det går åt mer kemikalier vid tillverkningen av papp samt att vattenförbrukningen är högre.

– Det är klart attt papperspåsar också påverkar miljön vid produktion men vårt alternativ bryts ner i naturen och det är det vi fokuserar på. Vi vill inte lämna plast kvar i naturen då det kan ödelägga djurlivet, därför vill vi byta till en påse som är nedbrytbar och på så vis bidra till en lösning på den problematiken, säger Tina Kaysen till Berlingske.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093