23948sdkhjf

Så fungerar Walmarts jättelika varuautomat

Se filmen om den senaste satsningen från världens största detaljhandelskedja.

Video: Walmart

Världens största dagligvarukedja, amerikanska Walmart, testar en gigantisk varuautomat för livsmedel. Kunderna hämtar sina varor själva efter att ha köpt allt på Walmart.com/grocery.

Branschbedömare ser försöket som ett direkt svar på konkurrenten Amazons test i Seattle med en liknande service, kallad Amazon Fresh Pickup.

Walmarts stora varuautomat finns än så länge bara på parkeringsplatsen till en Walmartbutik i Warr Acres, Oklahoma.

Kunden tar sig dit, slår in en kod och väntar i max 60 sekunder på varorna, som packats och valts ut av personal i Walmartbutiken.

– De är utbildade för att välja de färskaste produkterna och bästa köttbitarna, som om de handlade till sina egna familjer, säger Scott Markley, Walmarts presstalesperson i ett e-brev till Fri Köpenskap.

Kunderna kan välja på 30 000 produkter, och Walmart siktar på att ha automaten öppen 24 timmar om dygnet året runt. Den är utrustad med kyl och frys för varor som kräver särskild temperatur.

Enda kravet för att få använda den nya servicen, kallad Pickup, är att kunden köper mat för 30 dollar (cirka 260 kronor) eller mer.

– Året runt försöker våra kunder hitta sätt att spara tid och pengar. Särskilt för upptagna familjer med barn brukar det ta flera timmar att handla på helgerna, säger Scott Markley, som understyrker att varorna har "samma låga pris" som i Walmartbutiken intill.


Artikeln är en del av vårt tema TV.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094