23948sdkhjf

Yngre bär hem flest platkassar

Coop har frågat sina kunder hur många plastkassar de bär hem varje vecka.

Den första juni infördes en ny lag som innebär att handeln ska informera sina kunder om kassarnas miljöpåverkan i syfte att minska användningen av plastkassar. Coop informerar kunder i butiker, på kassarna och i våra digitala kanaler om att inte ta fler plastkassar än vad som är nödvändigt, gärna använda dem många gånger och att återvinna dem som mjukplast när de ska kasseras.

För att ta reda på vilka konsumenter som använder flest kassar har vi frågat hur många nya plastkassar som man uppskattar att man bär hem varje vecka. Undersökningen visar att:

  • Män använder i genomsnitt 2,3 nya kassar medan kvinnor använder 2,0.
  • Flest kassar använder de mellan 36 och 45 år, med i genomsnitt över 3 nya kassar per vecka. 11 procent i denna åldersgrupp uppger att de bär hem mellan 6 och 9 nya kassar i veckan.
  • De som är över 65 bär i genomsnitt bara hem 1,2 nya kassar i veckan. Hela 43 procent i den här gruppen uppger att de inte använder någon ny kasse.
  • I storstäderna används i genomsnitt 2,4 kassar att jämföra med 2,0 i övriga landet.

Undersökningen genomfördes under vecka 22 av Demoskop på uppdrag av Coop. Totalt svarade 737 personer i åldrarna 16-75 år på frågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063