23948sdkhjf

Mat.se frias från anklagelse om smygreklam

Youtube-kändis sponsrades i video, då anmäldes näthandelsbutiken.

I ett sponsrat inlägg på Youtube kunde man se den populära bloggaren Jennifer Reinhold med familj visar upp hur enkelt det är att beställa från Mat.se

Klippet ska ha märkts upp som varandes reklam bland annat då en text där ”innehåller betald marknadsföring” ska ha synts i ett hörn under videons första tio sekunder. Jennifer Reinhold berättar också om att den som uppger en särskild kod kan få rabatterat pris och i slutet dyker en text där det står ”Videon är i samarbete med”, samt en länk till Mat.se:s webbplats.

Trots det ansåg en tittare att videon var otydlig och anmälde klippet till Reklamombudsmannen. Enligt anmälaren ska det varit otydligt om det handlat om reklam eller om det handlat om ett samarbete mellan Jennifer Reinhold och Mat.se. Båda anser dock att reklamfilmen gjorts med tydligt uppsåt. Vilket också är den linje som Reklamombudsmannen valde att gå på.

- Utformningen av vide­on - tillsam­mans med videons namn ”Vi beställer mat från mat.se” och uppgifterna i texten under videon som inleds med ”Vide­on är i samarbete med” följt av Mat.se:s webbplats - leder enligt nämnden till att videon vid en samman­tagen bedöm­ning omedelbart går att identifiera som reklam för Mat.se, skriver Reklamombudsmannen i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109