23948sdkhjf

Tio år av inspiration

Nu utses Årets Matinspiratör för tionde gången.

Santa Maria har varit med som kategoripartner sedan Dagligvarugalan startade 2009. Under åren har de varit med och utsett en lång rad av matinspiratörer.

För tionde året i rad står nu kryddföretaget bakom priset Årets Matinspiration. Per Hållander, global account manager på ägarföretaget Paulig har varit med på hela resan.

– När vi fick möjligheten att vara med och sponsra en sådan kategori från början nappade vi direkt, säger han.

– Hela galan är fantastisk och det här är ett fantastiskt pris att arbeta med. Det finns så många sätt att inspirera konsumenterna, fortsätter han.

Till skillnad från de flesta priserna på Dagligvarugalan riktar sig Årets Matinspiration inte bara till butiker. Pristagarna har genom åren kommit från olika håll.

– Vi har haft allt från kokboksförfattare, till influensers och handlare, säger Per Hållander. Vi har haft högt i tak i jurygruppen och det kommer in många roliga förslag till pristagare.

På frågan om han minns någon särskild pristagare som stuckit ut, vill Per Hållander inte direkt lyfta fram någon enskild.

– Men det är svårt att glömma till exempel Paolo Robertos brandtal för att vi ska äta gott och näringsriktigt när han fick priset.

– Det var också roligt när vi fick en tv-kanal, TV4, att vara med. De har stått för mycket matinspiration genom åren. Men alla vinnare har varit värdiga vinnare.

Per Hållander ser flera fördelar ur ett affärsperspektiv att vara med som kategoripartner på Dagligvarugalan.

– Det är bra marknadsföring helt enkelt. Det ger oss en synlighet som är affärsdrivande.

– Sedan ger det väldigt mycket tillbaka. Både själva galan och juryarbetet ger både inspiration och kärlek från branschen.

Han framhåller också att galan genom åren varit viktig för att lyfta fram de goda exemplen och att lyfta både livsmedelsbranschen och dagligvaruhandeln.

Årets Matinspiration genom åren

2009 Sabisbutikerna, Stockholm

2010 ICA Kvantum Gränby, Uppsala

2011 Cajsa Warg

2012 Konsum Värmland

2013 Tidskriften Mersmak

2014 City Gross Mat, Helsingborg

2015 Ica Kvantum Landvetter

2016 Paolo Roberto

2017 TV4

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094