23948sdkhjf

Coop Väst – så gick det och så planerar de

Coop Väst ökade sin omsättning med 1,8 procent till 5 400 miljoner kronor 2018. Samtidigt sjönk rörelseresultatet till 16,4 miljoner kronor (76,3).

Föreningens e-handel fortsätter att öka, 30 procent upp i jämförelse mot föregående år. I Coop Väst erbjuds hemkörning av varor i första hand. Under hösten 2018 har en pilot med click'n'collect på Coop Forum Sisjön. Utrullning av Hämta-konceptet är planerat under 2019 i ett antal butiker.

Föreningen driver 68 butiker i Bohuslän, Dalsland, Göteborg och Västergötland, och är dessutom hälftenägare tillsammans med norska Coop Öst av gränshandelskedjan Grensemat med tre butiker. Grensemat satte nytt omsättningsrekord 2018, med en försäljning på över 2,5 miljarder kronor.

Under året har Hajoms Kooperativa Handelsförening fusionerats in i Coop Väst.

Under året hat större investeringar gjorts i butikerna i Surte och på Dr Bex gata i Göteborg.

– Föreningen arbetar aktivt med att ersätta befintlig köldmedia till miljövänliga och hållbara alternativ. Hållbarhet står högt på agendan, säger vd:n Ronnie Wångdahl, i en kommentar.

Coop Väst planerar att öppna tre nya butiker i år, Kungälv (mars), Partille (april) samt Mellerud (Q4).

– Vi kommer att fortsätta vårt offensiva arbete med att hitta nya butikslägen i föreningsområdet, avslutar Ronnie Wångdahl och utesluter inte heller att detta även kan ske via mark- eller fastighetsförvärv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094