23948sdkhjf

Matpriskollen: Ännu en svensk köttfärsvecka!

I veckans granskning av kedjornas dr-erbjudande undersöker Ulf Mazur på Matpriskollen hur Ica använder köttfärskampanjer som dragare.

Ica hade en bra vecka volymmässigt! Ja, det vågar jag nog påstå. Vi ser att Matpriskollens användare la väldigt många klick på Icas erbjudanden förra veckan. I tabellen intill ser det ut som det var blandade anledningar, men den stora dragaren var blandfärs och nötfärs till kampanjpris 39,90 kronor per kilo respektive 59,90 kronor kilot. Det stöttades tydligt i tv-reklamen och på dr-bladens framsidor.

Jag har skrivit det förut, men det är tydligt att Ica ser köttfärskampanjer som en stor volymräddare. Kampanjerna kommer mot slutet av kvartalen. Willys hade också köttfärs på kampanj vecka 23, men priserna var hela 20 kronor per kilo dyrare än Icas!

För att sätta priset i perspektiv,så har Willys inte varit nere på 39,90 kr/kg för svensk blandfärs sedan vecka 5 2015. Trots 41 rikskampanjförsök!

Ica har kört det låga priset i samtliga butiker tre gånger senaste 6 månaderna! Även delar av Coop-butikerna hade nötfärs för 59,90 kronor per kilo, men det fick inget större utslag i Matpriskollens appar.

På svensk nötfärs är det bara City Gross som har ”straffat" Icas prisutspel senaste åren. 49,95 kronor per kilo vecka 15 2019 och nu vecka 24 2019, men frågan är om kunderna redan har fullt av köttfärs i kyl och frys, eller dom kommer rusa till City Gross den här veckan?

Nu närmar vi oss Midsommar med färskpotatis, gräddfil, sill, läsk, kaffe och Triumfglass till rejäla extrapriser! Det gissar jag i alla fall, för historien brukar upprepa sig i dagligvaruhandeln...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.092