23948sdkhjf

Icabutik firar 75 – med ny bistro: ”Ett statement”

Ica Supermarket Wallinders blir första dagligvarubutik i Värmland med en bistro inne i butiken.

Thomas Pennerud, handlare hos Ica Supermarket Wallinders i Karlstad, har investerat åtta miljoner kronor i en totalrenovering som påbörjades i september.

I morgon nyinvigs butiken med en rad nyheter. Butiken har inte kunnat vidga själva totalytan men har rivit och plockat bort överflödiga ytor för att frigöra mer utrymme. Butikens säljyta ligger på 1 150 kvadratmeter.

– Förutom alla kylar och frysar har vi renoverat hela färskvaruavdelningen och byggt restaurang, kök och bistro. Det är som en inredd och renoverad saluhall i butiken med en 40 kvadratmeter bistro mitt i, berättar Thomas Pennerud för Fri Köpenskap.

Butiken breddar aktuella färdigmatslösningar med varmmatsbuffé och flera andra satsningar. Bistron har bemannats med tre kockar som kommer att servera a lá carte-meny samt charkbrickor, ostbrickor och en rad andra snacks och delikatesser.

– Vi försöker sudda ut gränsen mellan restaurang och butik mer och mer. Det här är ett sätt att slutligen kliva över gränsen vilket blir ett statement mot våra kunder. Vi vill inte förknippas med frysta färdigrätter utan gå mer mot hemlagat och restaurangmat, konstaterar Thomas Pennerud.

Bistron har 8-10 sittplatser och är utrustad med serveringstillstånd för alkohol. 25 sorters öl från mikrobryggerier finns tillgängliga liksom ett 90-tal olika vinsorter. 85 av dem säljs också på glas vilket enligt Thomas Pennerud troligen är vassare än någon annan restaurang i området.

– Sedan blir vi ensam dagligvarubutik med serveringstillstånd i Karlstad och först i Värmland om man tänker sig integrerad verksamhet inne i butiken, berättar han.

Thomas Pennerud är sommelier i grunden.

Satsningen är ganska logisk eftersom Thomas Pennerud är sommelier i grund och botten och dessutom sysslat med dryckesutbildningar sedan 2009. Det är också han som utbildat personalen.

Vi kommer att köra en del provsmakningar och andra event. På lördag har vi till exempel ett tryffelevent som vi la ut igår och redan nu är alla platser slutsålda.

Baserat på efterfrågan och reaktionerna bland kunderna tror han att satsningen kommer att gå vägen.

Sedan är förstås inte bistron vår huvudsyssla men det är en del av hela upplevelsen. Vi sitter ju på hela skafferiet i butiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078