23948sdkhjf

De snyggaste dörrarna till altanen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

För en dörr som både är mycket stilren, förser en med ett stort ljusinsläpp samt håller kylan ute kan det vara en altandörr som man vill komma att sikta på.

Trots benämningen är den här typen av ytterdörr inte begränsad till altanen, utan man kan mycket väl kika lite närmare på en altandörr som leder ut till både ens trädgård och terrass. Om man är på jakt efter en snyggt designad altandörr redan idag kan man ta tjuren vid hornen och besöka SparFönster eller en liknande webbutik för att hitta allt som man behöver när det kommer till dörrar.

Att tänka på när man överväger en altandörr
Likt resterande ytterdörrar är det fullt möjligt att få sin altandörr i en rad olika material. De vanligaste som vi i Skandinavien satsar på är dock en dörr i aluminium/trä eller plast. Då kanske man ställer frågan kring vilket material som kommer att gynna en bäst, men i slutändan är det upp till personlig preferens. Någonting som dock kan vara bra att ha i åtanke är att man inte är lika utsatt om man siktar på en dörr i plast, men många kan tycka att varianten i trä ger ett mycket charmigt och unikt utseende som plast inte kan mäta sig med. Just tack vare detta är det mer vanligt att stöta på altandörrar av trä här i Norden.

När det är dags att välja färg på sin altandörr kanske man anser att vitt är ganska passande, diskret och snyggt – men man bör komma ihåg hur vita altandörrar är mer utsatta än andra alternativ. Även om dessa altandörrar kan se förträffliga ut kommer man i många lägen börja se slitage och smuts tydligare när dörren är fullkomligt vit. Trots detta kan dörren dock fortfarande se utomordentlig ut, så satsa på underhåll med jämna mellanrum för att dörren ska förbli skinande ren. Den största mängden underhåll krävs för altandörrar som är placerade i söderläge då dessa får direkt solljus mot sig, någonting som inte är alltför bra för träet. Om man dock vill vidta åtgärder kan man alltid bygga ett skydd över dörren som förser den med skugga. 

En dubbel altandörr eller ett skjutparti?
För de som är ute efter en bredare öppning ut i trädgården eller trädäcket kanske man börjar kika på antingen en dubbel altandörr eller ett skjutparti. Gällande vilken variant som är bäst kan man säga att det finns för- och nackdelar relaterade till både och.

Just ett skjutparti kommer inte att slå igen i lägen där det är drag samt att de inte tar upp lika mycket plats som en dubbel altandörr, men i exempelvis äldre hus kan en skjutdörr komma att se malplacerad ut. Gällande dubbla altandörrar är de riktigt förtjusande att titta på, så även om de tar upp ett lite större utrymme än en skjutdörr är det en stor mängd människor i Skandinavien som väljer att satsa på en dubbel altandörr. Valet är helt upp till en själv, och oavsett vad så kommer man att få ett väl skyddat hus och en riktigt snygg ytterdörr.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.106