23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips till att lindra åderbråck snabbt och effektivt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Åderbråck är vanligare än man tror och drabbar faktiskt cirka 15-20% av den svenska befolkningen på ett eller annat tidpunkt i livet.

Det är ganska vanligt att få åderbråck på benen när man blir lite äldre, och just ålderdom är faktiskt den vanligaste orsaken till åderbråck. Andra faktorer som också orsakar åderbråck är graviditet, övervikt och brist på motion.

Många av dem som har åderbråck tycker ofta att det är fult och generande med de utbuktande och slingriga ådrorna på benen. Därför väljer många med åderbråck tyvärr att gömma bort benen under de varma sommarmånaderna eller att använda sig av strumpbyxor för att dölja problemet. I den här artikeln kommer vi att berätta lite mer om hur åderbråck uppstår och vad man kan göra för att få bukt med problemet.

Utvidgade vener orsakar åderbråck
Åderbråck är helt enkelt utvidgade vener som ser ut som slingrande upphöjningar på huden. När venerna vigdas och venklaffarna därför inte kan stängas ordentligt uppstår åderbråck. Blodet som rinner genom venerna rinner helt enkelt tillbaka för långsamt till hjärtat, och samlas i venerna som sakta med säkert utvidgas till slingrande och utbuktande blodvener på benen.

Förutom de estetiska problem som åderbråck orsakar, kommer det också en del fysiska problem så som kramper i benen under natten, vilket kan vara obehagligt och göra det svårt att sova. Om man står eller går under en längre tid kan åderbråcken också ge trötta, tunga och svullna ben.

Det finns hjälp att få
Det är viktigt att behandla åderbråcken i tid då det annars kan leda till allvarliga hälsorisker så som hudförändringar, eksem, smärtsamma venösa sår samt venösa bensår. Om sjukdomen går obehandlad kan det till sist leda till att åderbråcken blir inflammerade och blodproppar kan bildas som kan leda till lungembolism.

Det lättaste sättet att ta bort åderbråck är att hitta en åderbråcksklinik i närheten där du bor och boka tid till en undersökning. Åderbråcken undersöks då med ultraljud av en läkare för att besluta vilken behandlingsform som skall användas för att ge bäst resultat. Det finns många olika behandlingsformer att välja mellan så som laser, lim, skum, radiofrekvens eller en kombination av dessa.

Vi hoppas att du som läsare har blivit klokare på vad åderbråck faktiskt är, vad som orsakar dem och vad man kan göra för att bli av med problemet.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047