23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Klä din personal för vintern

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När man driver livsmedelsbutik i Sverige måste man vara beredd på att anpassa sig efter de skiftande årstiderna.

Under höst och vinter när temperaturerna sjunker är det viktigt att man planerar för detta och identifierar vilka effekter kallare väder kan ha för ens verksamhet. Även om det mesta arbetet i en livsmedelsbutik sker inomhus kan kylan ha stor påverkan både på kunder, ordermottagning och på personalens välbefinnande.

Skydd mot kyla
Personal i en livsmedelsbutik måste vara flexibel och beroende på behov måste man vara redo att flytta mellan kassa, påfyllning i butik, ordermottag och kyllager. Speciellt under vinterhalvåret kan detta innebära att man under en arbetsdag måste arbeta i skiftande arbetssituationer och temperaturer. Det är därför alla livsmedelsbutiker måste utrusta sina arbetare med lämpliga kläder för det. Fleecejackor, vantar och luvor hjälper din personal hålla sig varm vid arbetsuppgifter såsom ordermottag. Men det är inte bara en fråga om komfort utan bra vinterkläder kan förbättra personalens effektivitet och minska skador och sjukskrivningar.

Spara pengar på sikt
Eftersom vinterkläder är ett måste för all ens personal kan det verkligen löna sig för butikschefer att tänka efter lite extra när man gör inköp av till exempel jackor och vantar till nästa vintersäsong. Det finns många lågkostnadsalternativ som en större livsmedelsbutik dessutom ofta kan få en attraktiv mängdrabatt på. Men genom att köpa lite dyrare märken av högre kvalitet såsom Hestra handskar kan man på sikt faktiskt spara mera pengar. Dessa robusta vinterhandskar lämpar sig utmärkt för när man måste hjälpa till och lasta av en varuleverans i minusgrader och är både bekväma och varma. Men den stora besparingen ser man inte förrän på sikt då dessa handskar håller betydligt längre än enklare och billigare arbetshandskar. Även mjuka och vattentäta vantar hjälper till under både regn och frost. Personal som är väl utrustad för alla årstider kommer dessutom begå förre misstag och kunna minimera mängden tid som man måste arbeta i de kalla utrymmena. Detta leder till ett ökat välbefinnande hos din personal vilket är kritiskt speciellt vid den stressiga julruschen.

Värmande jackor
Fleecejackor är mjuka, varma, lätta och bekväma att bära under en arbetsdag. Detta har bidragit till att göra dem populära som arbetskläder inom många branscher i Sverige där personalen rör sig mellan olika arbetsmiljöer med skiftande temperatur. Oavsett om du är chef för en stor livsmedelsbutik i en av Sveriges ledande kedjor eller en liten oberoende närlivsbutik är det därför ett absolut måste att ha fleecejackor i alla storlekar till din personal.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094