23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Potträning: Hur man gör jobbet gjort

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Potträning är en viktig milstolpe. Få fakta om timing, teknik och hantering av olyckor.

Potträning är ett stort steg för barn - och deras föräldrar. Hemligheten till framgång? Tid och tålamod.

Är det dags?

Potträningssucces beror på fysiska, utvecklingsmässiga milstolpar, inte ålder. Många barn visar tecken på att de är redo för potträning mellan åldrarna 18 och 24 månader. Men andra kanske inte är redo förrän de är tre år gamla. Det finns ingen brådska. Om du börjar för tidigt kan det ta längre tid att träna ditt barn.

Är ditt barn redo? Fråga dig själv:

Kan ditt barn gå till och sitta på en toalett?
Kan ditt barn dra ner sina byxor och dra upp dem igen?
Kan ditt barn hålla sig torr i upp till två timmar?
Kan ditt barn förstå och följa grundläggande anvisningar?
Kan ditt barn kommunicera när han eller hon behöver gå?
Verkar ditt barn intresserad av att använda toaletten eller ha på sig underkläder av "stort barn"?
Om du svarade mest ja, kan ditt barn vara redo. Om du mest svarade nej, kanske du vill vänta - speciellt om ditt barn håller på att möta en större förändring, till exempel en flyttning eller ankomsten av ett nytt syskon.

Din beredskap är också viktig. Låt ditt barns motivation, i stället för din iver, leda processen. Försök att inte jämföra framgång eller svårigheter för potträning med ditt barns intelligens eller envishet. Tänk också på att olyckor är oundvikliga och straff har ingen roll i processen. Planera toalettutbildning för när du eller en vårdgivare kan ägna tid och energi för att vara konsekvent dagligen under några månader.

Klara färdiga gå!

När det är dags att börja potträning:

Välj dina ord. Bestäm vilka ord du ska använda för ditt barns kroppsvätskor. Undvik negativa ord, till exempel smutsiga eller stinkiga.
Förbered utrustningen. Placera en potta stol i badrummet eller, till en början, var ditt barn tillbringar större delen av sin tid. Uppmuntra ditt barn att sitta på pottenstolen i kläder för att börja. Se till att ditt barns fötter vilar på golvet eller en pall. Använd enkla, positiva termer för att prata om toaletten. Du kanske dumpar innehållet i en smutsig blöja i krukstolen och toaletten för att visa deras syfte. Låt ditt barn spola toaletten.
Schemalägg pottenavbrott. Låt ditt barn sitta på krukstolen eller toaletten utan blöja i några minuter med två timmars intervall, liksom det första på morgonen och direkt efter tupplurar. För pojkar är det ofta bäst att behärska urinering och sitta ner och sedan flytta till att stå upp efter att tarmutbildningen är klar. Stanna med ditt barn och läs en bok tillsammans eller lek med en leksak medan han eller hon sitter. Låt ditt barn stå upp om han eller hon vill. Även om ditt barn helt enkelt sitter där, beröm beröm för att försöka - och påminn ditt barn att han eller hon kan försöka igen senare. Ta med dig den pottastolen när du är hemifrån med ditt barn.
Kom dit - snabbt! När du märker tecken på att ditt barn kan behöva använda toaletten - till exempel snurrande, hukande eller hålla könsområdet - svara snabbt. Hjälp ditt barn att bli bekant med dessa signaler, stoppa vad han eller hon gör och gå till toaletten. Beröm ditt barn för att du berättade när han eller hon måste åka. Förvara ditt barn i lös, lätt att ta bort kläder.
Förklara hygien. Lär flickor att sprida benen och torka försiktigt framifrån och bakåt för att förhindra att bakterier kommer från rektum till vagina eller urinblåsan. Se till att ditt barn tvättar händerna efteråt.
Gräv blöjorna. Efter ett par veckor med framgångsrika pottaavbrott och kvar torrt under dagen kan ditt barn vara redo att handla blöjor för träningsbyxor eller underkläder. Fira övergången. Låt ditt barn återgå till blöjor om han eller hon inte kan hålla sig torr. Överväg att använda ett klistermärke eller stjärnkarta för positiv förstärkning.
Om ditt barn motstår att använda pottenstolen eller toaletten eller inte tar hand om det inom några veckor, ta en paus. Chansen är stor att han eller hon inte är redo ännu. Att trycka på ditt barn när han eller hon inte är redo kan leda till en frustrerande maktkamp. Försök igen om några månader.

Utbildning på natten

Natttid och nattutbildning tar vanligtvis längre tid att uppnå. De flesta barn kan hålla sig torra på natten mellan åldrarna 5 och 7. Under tiden kan du använda engångsövningsbyxor och madrassöverdrag när ditt barn sover.

Olyckor kommer att hända

För att hantera olyckor:

Hålla sig lugn. Skälla inte, disciplinera eller skäm inte ditt barn. Du kan säga, "Du har glömt den här gången. Nästa gång kommer du på badrummet förr."
Var redo. Håll byte av underkläder och kläder till hands, särskilt i skolan eller i barnomsorg.
När man ska söka hjälp

Om ditt barn verkar redo för potträning men har svårigheter, prata med ditt barns läkare. Han eller hon kan ge dig vägledning och kontrollera om det finns ett underliggande problem.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047