23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Värdedriven handel

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Den 5:e mars arrangerar Svensk Handel och dotterorganisationen Svensk Digital Handel ett event som kallas D-Congress 2020.

Denna kongress är en årlig höjdpunkt för många e-handlare. I år hålls den på Svenska Mässan i Göteborg. Årets tema är värdedriven handel eller som arrangörerna skriver: Purpose Driven Commerce.


Värdedriven handel står för handel med ett tydligt värdegrundat fokus på t.ex. miljön eller mänskliga rättigheter. Denna företeelse blir allt vanligare då konsumenterna mer och mer efterfrågar företag med ett samvete och en ambition att förbättra världen samtidigt som de erbjuder varor och tjänster, och som inte bara vill tjäna pengar.

Värdedriven handel handlar om mer än CSR eller ISO-certifieringar. Det handlar om att i grunden drivas av sina värderingar. En del nya företag startar på dessa grunder medan etablerade företag försöker försvara sin position. Ett nytt företag som helt vilar på en värdegrund kring hållbarhet och social rättvisa är e-handelsföretaget e-resistible. De driver webbutiken Frida & Fritiof som erbjuder produkter till baby och barn.

Frida & Fritiof är återförsäljare av sådana produkter som klarar högt ställda krav på att de har tillverkats av hållbara råvaror, under miljömässigt acceptabla förhållanden med en rimlig lön till dem som har utfört arbetet samt att produkten enbart ska ge en positiv upplevelse för barnet utan risk för skadliga kemikalier eller andra hälsofarliga ämnen.

Danska tillverkare av barn- och babyprodukter ligger i framkant. De genomsyras också av en tydlig värdegrund och står för värdedriven handel. En del av dessa produkter går att finna hos Frida & Fritiof. De företag i Sverige som utmärker sig är klädföretaget Mini Rodini och klädföretaget I Dig Denim. Deras kläder är huvudsakligen för barn men de har enstaka alternativ också för föräldrar. Kläderna är gjorda av ekologisk bomull och är certifierade med de tuffaste certifikaten som finns på marknaden idag. Även produkter från dessa båda tillverkare finns hos Frida & Fritiof.

Du som tänker starta e-handel eller nyligen har startat och går i liknande tankar ska söka dig till D-Congress 2020 för att få veta mer om denna handelstrend.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.125