23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Underhåll butikerna i vår

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Framför oss har vi en kaotisk vår som kommer att lämna sina spår på handeln.

Coronaviruset kan leda till att butiker måste stänga ner och vara utan kunder under en period. För att göra det bästa av situationen kan handlare göra det nödvändiga underhållsarbetet under våren för att förbereda inför den dag då allt är tillbaka till det normala.

Oavsett om du är en del av dagligvaruhandeln eller detaljhandeln kan du påverkas av den katastrof som nästan alla samhällen går igenom. I svåra tider är det en bra idé att förbereda inför bättre tider som med säkerhet kommer. Här är några idéer för underhållsarbete som kan utföras för att butiken ska vara i toppskick inför sommaren:

Mögelsanering och ventilation
Har det uppstått mögel i butiken eller på lagret är det dags för sanering. Hur mögelsaneringen går till beror på hur stor skadan är. Anlitar du ett bolag som Avfuktningsteknik.se sprutar de i vissa fall den mikrobiella påväxten med Natriumhypoklorit och kombinerar det med mekanisk bearbetning. Om mögelskadorna är mycket stora kan rivning och borttagning av skadat material vara aktuellt. Luktsanering kan också vara en bra idé om det behövs.

För att undvika framtida mögelskador bör du installera bra ventilation i form av FTX, lokala fläktar eller förstärkningssystem till frånluft. Med bra ventilation slipper du fukt- och mögelskador, får bättre inomhusmiljö och varor som håller längre.

Avfuktning av krypgrund och lager
När en byggnad har utsatts för någon form av fukt kan det behövas avfuktning. Krypgrunder, plintgrunder, lager och garage brukar ofta utsättas för fukt och kan behöva en regelbunden avfuktning. Om du har en krypgrund kan du välja att installera en krypgrundsavfuktare som ofta är en adsorptionsavfuktare som ansluts mot ventilationskanal eller slang. Krypgrundsavfuktare klarar av att avfukta ner till låga temperaturer och fukten ventileras ut som ånga. Det är även en bra idé att isolera krypgrunden med markduk som håller markfukten ute.

Hyllsystem och underhållsarbete
Att reparera och fräscha upp fasaden är också en utmärkt idé inför sommaren. Måla om, reparera tegel eller byt ut plankor nu när vädret börjar bli finare. Se gärna över taket och spola av yttre detaljer på butiken med högtryckstvätt för att få allt rent och fint. Har du personal som inte har tillräckligt med arbete på grund av krisen är det här perfekta arbetsuppgifter att dela ut.

Glöm inte heller det inre arbetet som passar bra nu när handeln har en ofrivillig paus. Byt ut hyllsystem, fundera om butikens inredning kan fräschas upp och om layouten kan förbättras. När sommarsäsongen sätter igång kan ni välkomna era kunder tillbaka till en trevlig miljö som uppmanar till fortsatta besök och köp.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078