23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Allt fler efterfrågar läxhjälp på yrkesprogrammen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Läxhjälpsföretaget SmartStudies märker av en allt större efterfrågan på läxhjälp från elever på handels- och administrationsprogrammet och andra yrkesprogram.

I början av 2013 infördes RUT-avdrag för läxhjälp, det innebar att den som anlitar professionell hjälp med läxläsning fick avdrag på skatten. Detta avskaffades dock i augusti 2015, men det har inte inneburit att efterfrågan på läxhjälp har krympt, utan tvärtom. Här kan du läsa mer om hur SmartStudies läxhjälp har bedrivits över tid.

Elever på yrkesprogram vill ha läxhjälp
Allt fler elever vill ha hjälp med sina studier efter skolan. Efterfrågan på läxhjälp är störst när det gäller matematik, ett ämne som svenska elever, ur ett internationellt perspektiv, tycker är svårare än andra ämnen. Vissa elever har uppfattningen att de inte behöver studera matematik om de väljer ett yrkesprogram på gymnasiet – men så är det inte. Matematik finns på alla yrkesprogram – pÅ handels- och administrationsprogrammet läser eleverna kursen Matematik 1a.  SmartStudies upplever att fler elever på detta program, exempelvis i Stockholm, hör av sig och vill ha mattehjälp.

Studiehjälp leder till höjda kunskapsresultat
En orsak till att fler elever väljer SmartStudies läxhjälp, är att 9 av 10 av eleverna de undervisar höjer sina betyg. Det beror på att SmartStudies har utvecklat en särskild pedagogisk modell, utifrån den beprövade erfarenhet som utvecklats efter de 14 000 elever som företaget har undervisat. Bolaget undervisar efter en filosofi att alla elever kan mer än de tror och att alla elever som anstränger sig har möjligheten att nå så långt som bara möjligt.

Ämneskunniga och pedagogiska privatlärare
För att kunna upprätthålla kvalitet i läxhjälpen är det helt avgörande att den bedrivs av skickliga lärare och mattelärare. SmartStudies har en mycket noggrann rekryteringsprocess där de enbart rekryterar de mest ämneskunniga och pedagogiska lärare, som valts ut efter flera tester och referenstagningar. Forskningen är tydlig med att det enskilt viktigaste för en enskild elevs kunskapsresultat är en kunnig lärare, det är därför en ledstjärna i SmartStudies verksamhet.

Läxhjälp över hela landet – samt online
SmartStudies erbjuder inte bara studiehjälp i storstadsregionerna, utan över hela landet. Undervisningen kan ske hemma hos eleven, på ett bibliotek eller på någon annan plats som eleven föredrar. Undervisningen kan också ske online, SmartStudies har lång erfarenhet av att bedriva digital mattehjälp. Här kan du hitta mer info om SmartStudies arbete med läxhjälp online.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063