23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välj rätt transportmedel till Arlanda

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det finns många transportmedel att välja mellan när man vill ta sig till Arlanda, vissa är bättre än andra så det kan vara värt att se över vilka alternativ som finns innan man påbörjar sin resa.

Oftast är det din tid och planering som styr ditt val av transportmedel. Faktorer som hur långt i förväg man kan planera sin resa, samt vad din ekonomi tillåter är ofta avgörande för valet av transportmedel. 

Att välja bilen
Att åka egen bil till Arlanda är ofta ett inte så billigt alternativ. Långtidsparkeringen på Arlanda kostar 580 kronor per vecka och 380 kronor extra om en extra vecka

tillkommer. Dessutom tillkommer bensin samt slitage för sitt eget fordon om man ska vara ärlig med sin totalkostnad. 

Att välja Tåg
Befinner du dig hyfsat centralt, inte långt från centralstationen är Arlanda Express ett bra alternativ då du på ett mycket enkelt och smidigt sätt kan ta dig direkt till rätt terminal. Dessutom är Arlanda Express inte allt för dyrt alternativ med sina 280 kronor per resa. Värt att notera är att Expressen tar bara 20 minuter från centralstation, så för resenären som har bråttom är det tveklöst det bästa alternativet. Men se upp, kommer du från utsidan av stadskärnan och behöver också räkna in resan in mot centralstationen kan fördelarna snabbt minska. 

Pendeltåget går också att ta. Från centralstation kan man ta tåget mot Uppsala som stannar vid Arlanda. Saknar du SL-kort kostar en enkelbiljett 125 kronor. Restiden är 43 minuter. 

Att välja buss
Flygbussarna (Flygbussarna Airport Coaches AB) grundades redan 1989 av Stockholms Lokaltrafik. Numera trafikerar bussarna mellan fler städer och flygplatser inom landet. Du kan ta dig till Arlanda med flygbussen från Brommaplan, Cityterminalen eller Liljeholmen. Du kan också hoppa på längs vägen. Biljetten kostar från 99 kronor och är ett av de billigare alternativen du kan välja mellan, dessutom liksom tågen så är det ett mer miljövänligt och hållbart alternativ än bilen.  

Nackdelen med bussar är dels att det kan ta lite längre tid och att man måste förhålla sig till tidtabeller, vilket för många upplevs som en stress. I värsta fall kan man bli försenad.
Att notera är också att det kan kännas lite trångt om bussen är full, har du lång flygresa framför dig kan andra alternativ vara bättre. 

Att välja Taxi
När bekvämligheten styr. Taxi är och har alltid varit ett bekvämt sätt att ta sig till Arlanda på. Den kräver ingen större planering och den hämtar dig utanför dörren och lämnar dig utanför terminalen. Idag är det lättare än någonsin att hitta taxibolag med ett fast pris för Stockholm-Arlanda. Taxi från Stockholm kostar från cirka 490 kronor. Hur miljövänlig och hållbar din taxiresa blir är beroende på om du delar taxin med någon eller fler och vad för drivmedel din taxi kör på.  

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047