23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Alkohol och rökning - livsfarligt för dig som är äldre

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är sant att ett glas vin eller två om dagen kan minska risken för hjärt och kärlsjukdomar samt stroke

Övertolka dock inte detta. Generellt sett är alkohol dåligt för din kropp. Den positiva effekt du kan få av ett dagligt glas vin kan lika gärna uppnås med motion och sund kost.

Alkohol påverkar äldre personer mer
Ju äldre du blir desto mer påverkar alkoholen dig. Att dricka ett glas Cherry följt med ett glas vin till middagen kan vara en sak för en 40-åring. Men för en 70-åring som metaboliserar alkoholen långsammare är detta inte att rekommendera. För kvinnor kan för stor konsumtion av alkohol öka risken för utvecklandet av cancer i brösten.

Innan du gör något annat - sluta röka
Hjärtsjukdomar, cancer och stroke ligger bakom mer än 50 % av alla dödsfall idag. En tydlig orsak till dessa sjukdomar är rökning. Om du fortfarande har denna dåliga vana men samtidigt vill leva länge och friskt bör du avsluta rökningen på en gång. Det spelar ingen roll om du har försökt förut men misslyckades, försök igen. Idag finns ett stort utbud av medicin, hjälpmedel och instruktionsvideos för att hjälpa dig sluta röka.

Rökning påverkar hjärtat
Om du är till åren kommen och fortfarande en rökare - tänk då på ditt hjärta. För personer över 65 är rökning väldigt farligt för hjärtat. Även passiv rökning, alltså när du befinner dig i samma rum som någon som röker, är farligt. Övertala och hjälp alltså också din partner att sluta röka.

Sömn - viktigt för ditt välbefinnande
Att sova gott om nätterna är också viktigt för din kropp - ännu viktigare för dig som är äldre. Införskaffa därför en skön och robust säng för att få ut så mycket som möjligt av natten. Till en säng behöver du också en sängram - sängramen har stor inverkan på hur bra du sover. Sängramar finns tillgängliga att köpa online i olika varianter, prisklasser och storlekar.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062