23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför ska jag ha ett vattenfilter?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ett vattenfilter renar ditt vatten på flera sätt.

Med ett vattenfilter får du ett vatten som smakar bra så väl som att du undviker att få i dig olika föroreningar. Det passar bra med ett sådant filter oavsett om du bor i ett hus på landet eller i en lägenhet i stan. Många tänker att det bara är husägare som har behov av att rena sitt vatten. Det eftersom de många gånger har en egen brunn. Dock kan även kommunalt vatten innehålla en massa saker, saker du inte vill få i dig! Så vattenfilter, det är något som passar i stort sett alla.  Det som är bra med vatten renare är att de kan filtrera bort olika föroreningar. Bland annat slipper du då få i dig metaller, så som bly, koppar eller kvicksilver. Du slipper även att få i dig kemikalier, bekämpningsmedel och läkemedelsrester. Utöver att ha ett vattenfilter för att rena ditt dricksvatten så kan det vara lämpligt att även ha ett filter för duschen. Särskilt om vattnet innehåller mycket klor.

Varför är det viktigt att dricka vatten?
Varje dag så förlorar du en massa vatten från kroppen. Det handlar om så mycket som 2,5–3 liter. Detta sker via normala kroppsfunktioner, att du svettas, kissar och andas. Det vatten du förlorar varje dag behöver fyllas på. Det så att din kropp fungerar som den ska. Därmed är det viktigt att regelbundet dricka vatten. När du väl känner av att du är törstig, så har du faktiskt redan påbörjat en uttorkning av kroppen. Utöver att våra kroppsfunktioner ska fungera på bra sätt så är vatten även bra för hjärnan, huden och skelettet.  Det är även viktigt för våra njurar och våra lungor. Är du gravid är det extra viktigt att du dricker mycket vatten, samt se till att detta vatten är rent!

Varför måste vattnet vara rent?
Ingen av oss hade druckit ett glas vatten som ser smutsigt ut. Hade det varit grumligt, eller haft partiklar i sig, så hade de flesta utan tvekan ratat det. Då får man vara bra törstig om man ska göra det. Men stora delar av det vatten vi spolar ur våra kranar, är förorenade. Men det utan att det syns. Det gör att vi får i oss ämnen som kan vara farliga för våra kroppar. En del saker ger oss kanske inte så allvarliga problem mer än lite illamående eller kräkningar. Men på sikt är det farligt att få i sig olika ämnen. Kranvatten kan idag innehålla klor, metaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel och så vidare. Därför kan det vara bra att satsa på ett vattenfilter. Det är ett enkelt sätt att slippa få i dig dessa ämnen. Det är alltså väl värt att investera i detta, eftersom hälsan, den är viktig.

Välj rätt vattenfilter
Det finns många olika alternativ av vattenfilter idag att köpa. Det kan vara bra att köpa av ett märke som är välkänt. Du har bland annat patronfilter, kolfilter, sandfilter och UV-filter för att nämna några att välja på. Dessa fungerar på olika sätt och renar olika saker. För att veta vad du behöver få bort i ditt vatten så är det bra att göra ett så kallat vattenprov. Att vattnet alltså analyseras. Det gör att du då kan få rätt sorts filter som tar bort de orenheter du inte vill ha. Vissa filter kan nämligen bara filtrera bort metaller, andra bakterier. Det bästa är att du efter att du har gjort en vattenanalys även kontakta ett företag som erbjuder vatten renare och olika vattenfilter. De kan då hjälpa dig att välja den som är mest fördelaktig för din del.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.141