23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för att inreda med posters och tavlor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Kala och nakna väggar i ett hem är inte direkt inbjudande eller genomtänkt.

Det som kan vara pricken över i:et är att hänga upp tavlor och posters. För att det ska bli riktigt snyggt så finns det dock ett par saker att tänka på. En sak som många gör fel är att de hänger sina tavlor alldeles för högt. För att det ska ge ett harmoniskt intryck så bör motivet finnas i ögonhöjd. Det finns en bra grundregel och det är att ha cirka 150 cm från golvet upp till mitten av tavlan. Det är ungefär där som den genomsnittliga ögonhöjden är. Om du ska ha en tavelvägg med flera posters och tavlor jämte varandra, se då till att hålla en linje. Det kan vara en linje i nederkant eller ha en jämn överkant.

Välja rätt storlek på dina posters och tavlor
Storleken på din tavla eller poster gör mycket. En ensam tavla i mindre storlek på en stor vägg ser lite ynklig ut medan en alldeles för stor tavla på en liten vägg tar över hela rummet. Det är därmed bra att välja en stor tavla för den stora väggen, eller ha många små samlade i grupp. Just tavelväggar är snyggt och något som har kommit för att stanna. Det är inte så svårt att skapa en egen tavelvägg. Se bara till att planera den innan du spikar i väggen. Du kan gruppera dem på golvet före för att få en bild av hur det kommer att se ut. Det finns även en del andra saker att tänka på när du skapar din tavelvägg. Det är bra om alla tavlor som ska hänga tillsammans har något gemensamt. Samma tema på motivet eller att ha liknande ramar.

Andra sätt att framhäva posters och tavlor
Det är inte ett måste att hänga upp alla tavlor och posters på väggen. Det kan vara snyggt att ha en stor tavla eller poster enkelt lutad mot väggen. Eller att ställa mindre posters i fönstret. Du kan skapa ett stilleben genom att ha en lutad tavla tillsammans med en krukväxt och andra bra inredningsdetaljer. Ett annat snyggt sätt att visa upp tavlor och posters på är att ha ett tavelstaffli och ställa dem på. Sedan, tänk på att det finns inga rätt eller fel. Du kan inreda med posters och tavlor på exakt det sätt du vill.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079