23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Allt om VPN

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

VPN eller Virtual Personal Network är en nätverksuppkoppling som tillåter alla sina användare att surfa anonymt på nätet.

På svenska översätts VPN till vituellt personligt nätvek men oftast så säger vi bara VPN. Nätverket skapar en tunnel mellan två olika datanätverk. Denna ”tunnel” är en säker förbindelse som användare kan bruka oavsett var de befinner sig på jordklotet.

Varför behövs sådana typer av tjänster och hur väljer du rätt leverantör förklaras lite mer i detalj i den här artikeln. Observera att förutom den betalda VPN – tjänsten som förklaras lite längre ner så finns det även gratisversionen som vi inte går in på.

Varför behövs VPN tjänster?
Den främsta orsaken till att börja använda en VPN är för att dölja sin IP-adress och skydda din identitet.

VPN handlar i många fall om att dölja sin identitet samt platsen (den geografiska platsen) du är kopplad ifrån.

Denna funktion har en hel del fördelar. För det första kommer inte din internetleverantör kunna övervaka dina sökningar och vilka sajter du besöker. Alla internettjänster som du använder dig av är också skyddade. En annan fördel är att annonsörerna inte längre har tillgång till din profil så du slipper all from av riktad marknadsföring som kan vara störande.

Dessutom skyddar VPN mot hackers. Tjänsten krypterar data vilket försvårar sådana typer av attacker. Ingen är 100 % försäkrad mot hackers men en sådan tjänst försvårar deras ingrepp betydligt.

Hur väljer du en VPN leverantör?
Internet är ett brett begrepp och omfattar enormt många och olika tjänster som erbjuds av lika många leverantörer. VPN tjänsterna är inte ett undantag.

Vad betyder det för dig som användare? Låt oss säga att du nu har bestämt dig för att prova VPN vad är det första du gör? Surfar efter företag som offererar sådana tjänster på nätet. Resultatet av din sökning efter rätt leverantör kommer antagligen innehålla tiotals olika företag. Då är frågan vilket som är bäst?

En bra väg att gå är att faktiskt titta på en jämförelse olika tjänster emellan. Sådana typer av jämförelsesidor är populära oavsett vilken tjänst eller produkt du letar efter. En konsumentpanel, oftast, bestående av experter samlas och undersöker tjänsterna. Detta resulterar i publicerade omdömen när det kommer till pris, kundsupport, spridning och andra relevanta bitar.

Om du inte lyckas hitta en bra sajt med sådan information kan du alltid fråga någon bekant eller kompis om hans eller hennes erfarenheter. En personlig rekommendation brukar väga tungt i sådana typer av köpbeslut.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078