23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En grön profil med hållbart emballage

Det danska designvarumärket Masai har gjort sig ett namn i modebranschen och företagets känsla för nytänkande och moderna kläder har banat väg för en internationell succé. En succé som även drivs av företagets insats för en bättre miljö.

Företaget arbetar efter följande Code of Conduct: ”Committed To Thoughtfulness”. Det handlar om att göra en skillnad för både människor och miljö. Denna mission är i åtanke i alla led av försörjningskedjan. Dels när det kommer till krav på samarbetspartners och leverantörer som ska uppfylla konventionerna för mänskliga rättigheter samt vad gäller deras CSR-policy, som bygger på fyra av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

  • Rent vatten och sanitet (mål 6)
  • Hållbar konsumtion och produktion (mål 12)
  • Ekosystem och biologisk mångfald (mål 15)
  • Genomförande och globalt partnerskap (mål 17)

Företaget vill alltså göra skillnad, ta ansvar och hjälpa till där det är möjligt. Bland annat har Masai gjort en stor insats för att tänka om när det kommer till företagets användning av emballage. Deras önskan är att kunna bidra till att minska klädindustrins skador på vår miljö och jordens befolkning.

En önskan om att reducera plast – och öka återanvändningen
Masai hade tidigare flera olika utmaningar med deras emballage och hade därför en rad konkreta önskemål vad gällde deras nya emballage:

  1. en ny emballageserie
  2. mer miljövänligt och återanvändbart emballage
  3. en välfungerande lagerlösning
  4. en prisvärd lösning av exklusivt och högkvalitativt emballage

En stor del av deras tidigare emballage bestod av konventionell plast, vilket var svårt att återanvända. De ville därför utveckla ett mer hållbart emballage som kunde upprätthålla den höga kvaliteten och skyddet, samtidigt som det kunde tillgodose och skona miljön.

Klicka här under for att läsa mer. Trevlig läsning!

Lösning: Hållbart emballage och kundspecifik webbshop

 

Om Scanlux Packaging
Scanlux Packaging har från starten 1988 satsat på kvalitet och hållbarhet i valet av material till emballage. Med huvudkontor i Fredensborg, Danmark, fungerar Scanlux Packaging som partner för ett antal stora europeiska detaljhandelskedjor. Företaget erbjuder faciliteter och kompetens inom design, lager och distribution. Scanlux Packaging har genom åren erhållit flera miljöcertifieringar. Dessa certifikat är välkända och garanterar att de föreskrivna standarderna uppfylls och kontrolleras.

Med expertis i bagaget
Med tusentals kunder i hela Europa har Scanlux Packaging uppnått en solid expertis inom e-handelsemballage, påsar och inslagning. Därutöver erbjuder vi ett omfattande sortiment av presentpapper, askar, band, vinförpackningar med tillbehör som tillsammans kan utgöra en sammanhängande emballagelösning för Sveriges detaljhandlare och webshoppar.

Scanlux Packaging A/S
Kungstorget 8, 252 78 Helsingborg
252 78 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5164079104

Sänd till en kollega

0.078