23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

E-faktura i Malaysia

Kommande krav på elektronisk fakturering i Malaysia.

Från och med augusti 2024 kommer implementeringen av PEPPOL och Continuous Transaction Control (CTC)-modellen för fakturering att påbörjas i Malaysia. Denna förändring kommer att förändra hur företag hanterar fakturering i landet. Är ditt företag redo?

Malaysias övergång till e-fakturering markerar en stor milstolpe som kommer att påverka företag av alla storlekar och branscher. Med en gradvis implementering planerad från 2024 till 2027 är det avgörande att förstå de kommande kraven och förbereda sig för förändringarna i tid.

Den nya CTC-modellen kommer att påverka alla transaktioner från företag till företag (B2B), företag till myndigheter (B2G) och företag till konsumenter (B2C). Alla typer av e-fakturor kommer att omfattas av dessa ändringar.

Malaysias beslut att införa PEPPOL och CTC-modellen vittnar om landets önskan att skapa ett mer effektivt och digitaliserat momsrapporteringssystem. Denna förändring kommer inte bara att förbättra transparensen och spårbarheten i faktureringsprocessen, utan också skapa möjligheter till ökad automatisering och effektivitet.

Med en tydlig tidslinje för implementering och tydliga krav på e-fakturering är det nu avgörande för företag att förbereda sig för denna förändring. Det handlar inte bara om att följa lagen, utan också om att utnyttja fördelarna med digital fakturering för att stärka affärsprocesser och förbli konkurrenskraftiga i den moderna affärsmiljön.

Du kan läsa mer om implementeringen och kommande krav i vårt blogginlägg om e-fakturering i Malaysia här.

TrueCommerce Denmark ApS
Banevænget 13, 2.
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
VAT nummer: DK33776349
P nummer: 1016968311

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032