23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbart Val – ägg med lägre klimatbelastning!

Stjärnägg vill vara en drivande kraft i den hållbara omställningen av svensk äggnäring. Inom ramen för denna ambition är ett av målen att minska äggens klimatavtryck med 35 % fram till 2030.

Hönans foder har den enskilt största påverkan på äggets totala klimatavtryck. Spannmål är den största ingrediensen i hönans foder. Baserat på ett hållbart odlingsprogram för spannmål och ett sojafritt foder, lanserade Stjärnägg under våren prisvärda ägg med lägre klimatavtryck under namnet Hållbart Val.

Intresset för hållbara livsmedel är stort bland svenska konsumenter. Dock innebär många av dagens hållbara alternativ en stor merkostnad för konsumenten. Det höga priset på ekologiska ägg har medfört att många konsumenter idag tvingas avstå från att göra det hållbara val som man egentligen vill göra. I utvecklingen av Hållbart Val har Stjärnägg därför fokuserat på att ta fram en produkt som både är prisvärd och hållbar.

Hållbart Val är en produkt som inte bara uppfyller konsumenternas ökade efterfrågan på hållbara livsmedel, utan också hjälper oss och våra kunder att nå sina långsiktiga klimatmål. Genom att välja Hållbart Val stöttar man framtidens jordbruk. Ett jordbruk som bl.a använder sig av fossilfria bränslen och anlägger lärkrutor och blommande zoner för att gynna den biologiska mångfalden, säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg

Hållbart Val ägg har flera fördelar när det gäller både klimat och biologisk mångfald.

·         Spannmål 45% lägre klimatpåverkan* (*jmf genomsnittligt höstvete 2015)

·         Fossilfri odling

·         Ökad biologisk mångfald med tex. blommande zoner & lärkrutor

·         Sojafritt foder

·         FSC-märkt förpackning

Med det här odlingsprogrammet och ett foder fritt från soja, har Hållbart Val hela 17% lägre klimatbelastning jämfört med  andra ägg från frigående hönor inomhus. Detta är ett viktigt steg mot att uppnå Stjärnäggs långsiktiga klimatmål och skapa en mer hållbar äggproduktion.

För mer information om Stjärnägg och deras hållbarhetsarbete, vänligen besök www.stjarnagg.se

Stjärnägg AB
Finnögatan 7
582 78 Linköping
Linköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566304555

Kontaktperson

SA
Stjärnägg AB
info@stjarnagg.se

Sänd till en kollega

0.047