23948sdkhjf

Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood

Både Carnegie och DNB Markets behåller sina riktkurser och höjer sina rekommendationer för Axfood till köp.

Axfood har stigit drygt 5 procent till 254 kronor på tisdagsförmiddagen efter att både Carnegie och DNB Markets höjt sina rekommendationer för dagligvarubolaget till köp. Bakom höjningarna ligger bland annat det kurstapp Axfood uppvisat sedan senaste toppen i början av januari och som anses ha gjort värderingen attraktiv.

DNB Markets, som säger sig ligga 10 procent över konsensus i sin prognos för Axfoods justerade rörelseresultat i det första kvartalet, räknar med att såväl Willys som Dagab har presterat starkt.

"Vi upprepar vår riktkurs på 280 kronor eftersom vi tycker att risken i förhållande till avkastningen ser attraktiv ut med en aktie under den femåriga historiska genomsnittsmultipeln och med ett kortsiktigt positivt resultatmomentum", skriver DNB Markets.

Investmentbanken spår att Axfoods omsättning landar på 19,5 miljarder kronor i det första kvartalet, mot konsensus på 18,8 miljarder. Bolagets organiska tillväxt väntas få stöd av högre priser och Willys gynnsamma lågprisposition.

Även Carnegie behåller sin riktkurs som är 275 kronor. I en kort kommentar pekar Carnegie bland annat på vad man betecknar som Axfoods fantastiska positionering, exceptionellt starka tillväxt och defensiva egenskaper. Detta, tillsammans med en svag kursutveckling på senare tid, har enligt Carnegie lett till en relativt föga krävande värdering.

Under tisdagseftermiddagen kommer bland annat Axfood träffa finansminister Elisabeth Svantesson som kallat till sig branschföreträdare för att diskutera den senaste tidens matprisinflation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094