23948sdkhjf

Ny Coop-butik öppnar i Dalarna nästa vecka

Coop Lima i Dalarna öppnar den 30 mars. Det är Coop i Limedsforsen i Malung-Sälens kommun som flyttar till ett mer centralt läge i det nya centrumet i Lima Kyrkby.

Falu-Kuriren berättade i september att personal och varor flyttar med.

– Med flytten öppnar sig många nya möjligheter. Vi ser fram emot att få vara med och bygga upp en superfin butik. Det blir en nystart, som vi är jätteglada över, berättade butikschefen Evelina Hansson för tidningen.

Coop Mitt skriver i ett pressmeddelande att butiken får ett serviceutbud av högsta klass och vilt i köttdisken. För ortsbor och turister finns en skoterparkering förutom en bilparkering och drivmedelspump. Tillgängligheten blir bra för kunderna.

– Vi vill satsa på orten och dess invånare och erbjuder därför det mesta som en modern butik ska ha för att bli en plats att samlas vid, säger Marcus Forsberg, affärsområdeschef Coop Mitt.

Han berättar också att apotek och ombud för Svenska Spel samt Systembolaget kommer att finnas men även paketutlämning från Schenker, DHL, Postnord samt spel via Svenska Spel.

Butiken ska vara engergieffektivare vad gäller driften, underhållet och hur fastigheten är konstruerad.

Coop Limedsforsen kommer att hålla öppet till nya Coop Lima öppnar.

Butiken satsar på nybakat bröd och ett starkt lokalt sortiment, som till exempel Karelius kött och chark med både björn, älg och ren utifrån tillgång.

Man kommer också att utöka öppettiderna en timme per dag. Dessutom erbjuds en digital betallösning samt snabbkassor och självbetjäning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109