23948sdkhjf

Så mycket lägre är Lidls priser från och med i dag

Lågpriskedjan har presenterat hela listan på de utvalda varor som i snitt sänkts med 11 procent.

Det var i onsdags som Lidl tog initiativet i matprisdebatten med sitt prislöfte. Sverigechefen Jakob Josefsson meddelade att lågpriskedjan sänker och fryser priserna på över hundra varor och förklarade sedan i en intervju med Fri Köpenskap att det även kan bli en fråga om en utökning av antalet nedsatta varor. 

– Den respons vi fått är fullkomligt överväldigande och visar vilket stort behov det finns av den här typen av initiativ. Det gör mig oerhört stolt att vi kunnat visa vägen, säger Jakob Josefsson i en kommentar.

I helgen presenterade Lidl vilka produkter som från och med måndagen den 27 mars omfattas av initiativet. Kaffe, mjölk och köttartiklar ingår bland varorna som får sänkt pris under den första veckan. Men även produkter som proteindryck, valnötter och Polly-godis. I snitt handlar det om 11 procent lägre priser på de utvalda varorna som kommer från 50-talet leverantörer. Några exempel: Kikärtor (Freshona) -20 procent, gräddfil (Matriket) -15 procent och kaffe (Intenso) -6 procent.

– Vi har valt ut ett stort antal produkter som vi tror att våra kunder kommer att uppskatta. Det är allt från vardagsvaror som mjölk, bröd och kaffe, till ekologisk frukt och grönt och en och annan godbit. Vi redovisar alla produkter öppet på vår hemsida och i våra butiker, säger Jakob Josefsson, Sverigechef på Lidl.

Hela listan på de prissänkta varorna finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093