23948sdkhjf

Ica sänker priserna på 300 varor

Ica Sverige meddelar att kedjan sänker priserna till butiker på över 300 varor. Det uppger företaget i ett pressmeddelande.

Icas besked kommer knappt en vecka efter att Lidl aviserat att kedjan sänker priserna på över 100 varor.

Kan det här ses som ett svar på Lidls utspel i förra veckan?
– Ica-butikerna drivs av 1 500 fria handlare över hela landet och online och vi gör nu allt vi kan tillsammans med våra leverantörer för att sänka matpriserna, sen får kunderna avgöra vilken butik de väljer att handla i. Det finns inte någon inom hela dagligvarubranschen som just nu inte ägnar all sin vakna tid åt hur just de ska vinna kunderna till just sina butiker, säger Ica Sveriges vd Eric Lundberg i en kommentar till Fri Köpenskap.

De nya, lägre priserna till butikerna, införs från och med den 11 april och ska enligt Ica Sverige fortsätta gälla i minsta två månader.

– Med den här breda prissänkningen så skapar Ica Sverige förutsättningar för alla Ica-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker, säger Eric Lundberg i ett pressmeddelande.

Prissänkningen berör 300 varor, som kommer att minska med mellan 5 och 25 procent i pris. Antalet varor kommer att variera i de olika butikerna.

– Då varje Ica-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika Ica-butiker. Hela Ica jobbar nu hårt för att hjälpa kunderna i det tuffa läge som råder och jag är därför mycket glad att vi nu i ett första steg tillsammans med några av våra leverantörer kunnat få till denna breda satsning trots det ansträngda läge som också hela livsmedelskedjan är i, fortsätter Eric Lundberg.

Enligt Ica återfinns de nedsatta varorna både inom Icas egna märkesvaror och inom breda produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter.

Beskedet möttes av glada tillrop på Twitter från finansminister Elisabeth Svantesson (M): "Nu sänker även Ica flera av sina priser. Ett välkommet besked för alla som kämpar med att få sin ekonomi att gå ihop!"

Läs mer om: Ica
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109