23948sdkhjf

Därför avslöjar Ica inte vilka varor som får sänkt pris

Ica kommer inte att redovisa vilka varor som kedjan sänker priset på. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Som Fri Köpenskap tidigare rapporterat var Lidl först ut med att lova prissänkningar. Efter det lämnade både Ica och Coop besked om sänkta priser.

Medan både Lidl och Coop redovisar vilka varor som kedjorna sänker priserna på väljer Ica att hemlighålla det. Enligt Joakim Bohman, direktör för marknad och försäljning på Ica, beror det på konkurrensskäl.

– Det är för att vi är i en konkurrensutsatt marknad och vi lämnar inte ut prisuppgifterna. I det här fallet sänker vi priserna till våra Ica-butiker, säger han till Sverige Radio Ekot.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat sänker Ica Sverige priserna på 300 varor till butikerna. Joakim Bohman säger till Ekot att de hellre vill att prissänkningarna ska synas ute i butikerna.

Joakim Bohman säger att han inte kan garantera fullt ut att prissänkningarna kommer att nå ut till kunderna i samma utsträckning som Ica Sverige sänker priserna på varorna.

– Jag kan inte fullt ut garantera det utan det är alltid Ica-handlaren som sätter sina egna priser. Jag vet att det kommer att ske prissänkningar men både pris och sortiment varierar i Ica-butiker genom att det finns väldigt olika förutsättningar för Ica-handlaren, givet både yta och sortiment, vilka priser han tar ut, säger han till radion.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127