23948sdkhjf

Coop Norrbottens yngsta butikschef: ”Som ung har man ett nytänk”

Fanny Karlsson är sedan några månader ny butikschef på Coop Kallkällan i Luleå. Hon är med sina nyss fyllda 25 år Coop Norrbottens yngsta butikschef.

Hon beskrivs som mycket driven och hon tror på att delegera ansvar till medarbetarna. Hon ser också framåt med en önskan om en större butik.

Hon berättar att hon gillar utmaningar och att lära sig nya saker.

– Det känns jättebra, det är full fart varje dag och jag är nöjd med mitt beslut att ta mig an den här rollen.

Före butikschefsjobbet har hon arbetat som säljledare på Stora Coop Storheden i Luleå. I jämförelse mellan en stor och liten butik menar hon att uppgifterna är mer varierade i en liten butik. Kundmötet uppskattar hon särskilt.

– Kundkontakten är en av de allra roligaste delarna med en liten butik, det blir mycket mer personligt och många fina möten, säger hon.

Att vara ung butikschef kan ha sina fördelar.

– Som ung butikschef har man ett nytänk, ett modernt tänk. Vi kommer från en generation som vuxit upp med sociala medier, vi förstår de kanalerna och hur viktigt det är att synas där marknadsföringsmässigt i dagens samhälle.

– Jag tycker det är roligt att Coop vågar satsa på unga i sådana här roller och visar att det inte bara är en arbetsplats för mellanlandning som många i min ålder tänker. Jag är ett kvitto på att du inte behöver arbeta i flera år eller vara i en viss ålder – alla kan utvecklas och ta ett kliv framåt här och det finns flera olika vägar att gå inom Coop.

Ett par av Fanny Karlssons mål med butiken är att få in fler kunder och öka snittköpet. Hon vill också ge medarbetare utvecklingsmöjligheter genom olika utbildningar och se till att det råder samsyn kring exponering, prissättning och hur butiken ska hållas fin. På sikt vill hon också driva en större butik.

Coop Kallkällan öppnade våren 2022 med Lena Björnfot som butikschef. Hon är, som Fri Köpenskap tidigare berättat, i full gång med att sätta upp sin andra butik, Coop Sävast, söder om Boden. Den öppnar i juni.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078