23948sdkhjf

CBS fjärde obemannade butik i extra stor kostym

När Coop Butiker & Stormarknader öppnar sin fjärde dygnet-runt-öppna butik har ytan utökats fyra gånger.

Det är Ekeröborna väster om Stockholm som på torsdag den 20 april får en tillfällig butik på Träkvista Torg. Kunderna har varit utan Coop-butik sedan den 19 mars inför en större ombyggnad av hela torget.

Det är tänkt att storleken på den tillfälliga butiken ska ha kapacitet att serva Ekeröborna till 2025 då Träkvista Torg väntas stå klart.

Butiken är på 110 kvadratmeter och sortimentet håller 1 200 artiklar. Möjlighet finns att beställa ytterligare varor online som kan levereras till hämtskåpen utanför den tillfälliga butiken. Det är Coop Vinsta i Vällingby, Stockholm, som tillsammans med Coop Logistik ska samarbeta kring varuförsörjningen.

– Den nya butiken blir fyra gånger större än andra obemannade butiker med kapacitet att serva Ekeröborna med det mesta de behöver till frukost, lunch och middag och dessutom med dygnet-runt-service, säger Samir Radjai, försäljningschef Online på Coop Butiker & Stormarknader.

Meta Persdotter kommer att finnas på plats under invigningen på torsdag.

– Träkvista är ett fint exempel på hur vi med skalbara digifysiska lösningar kan anpassa vårt erbjudande efter lokala förutsättningar och nå ut till kunder och medlemmar i ett område som saknar en livsmedelsbutik, som ligger långt från närmaste butik eller där det inte är praktiskt möjlig att etablera en vanlig fysisk butik, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094