23948sdkhjf

Mattan utrullad för två nya Icabutiker på samma dag

I dag, onsdag, öppnar både Ica Nära Ahlgrens torg i Gävle och Ica Supermarket Westerlund i Enköping.

I Gävle har 32-åriga handlaren Andreas Hedberg rullat ut välkomstmattan för sina kunder. Den nya butiken ligger i det nybyggda området Godisfabriken. Förutom bostäder och bevarade industribyggnader ska en rad funktioner finnas i den nya stadsdelen. 

Den första butiken som öppnar i Godisfabriken är Ica Nära Ahlgrens torg. Platsen har fått sitt namn efter de fabriker som tidigare fanns i området, där bland annat Ahlgrens bilar tillverkades i nästan 100 år.

Ytan är nära 1 000 kvadratmeter och butiken är belägen i bottenvåningen av Gavlegårdarnas sjuvåningshus Pralinhuset intill Ahlgrens torg.

– Kundkontakten är magisk i en lite mindre butik och jag tror stenhårt på det här området, det blir verkligen en härlig stadsdel i Gävle, har Andreas Hedberg tidigare förklarat.

I Enköping heter handlaren Johan Lindblom. Precis som på Ica Nära Ahlgrens torg sker den officiella invigningen klockan 10 idag, onsdag.

På Ica Supermarket Westerlund har personalen in i det sista jobbat för högtryck med att fylla butikshyllorna med varor.

– Det är klart jag är pressad, jag vill ju leverera något riktigt bra, det här är min hemmaplan. Det ska vara enkelt och prismässigt bra att handla här, säger Johan Lindblom till Enköping-Posten.

Johan Lindblom drev tidigare nu nedlagda Ica Stjärnköp i fem och ett halvt år. Den nybyggda butiken på Doktor Westerlunds gata ersätter både Stjärnköp och tillika nedlagda Västerhallen.

Ica Supermarket Westerlund är på 1 200 kvadratmeter, betydligt större än Stjärnköps 750 kvadrat. Det innebär bland annat ett bredare sortiment och en större manuell delikatessdisk.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094