23948sdkhjf

Unik jury hoppas på många nomineringar av duktiga medarbetare

Dagligvarugalan förenar. I den unika juryn för kategorin Årets medarbetare ingår HR-chefer från samtliga kedjor, och alla är de rörande överens om hur viktig kategorin är.

Förra året introducerades kategorin Årets medarbetare på Dagligvarugalan med rekryteringsverktyget Higher som partner. Redan då ingick Stina Stenquist, HR-chef Ica, Helena Holmqvist, HR-chef City Gross, och Charlotte Welin Zetterlund, HR-chef Hemköp, i juryn. I år har Helena Erlingsjö, HR-direktör Lidl och Alexandra Berglund, HR-chef Coop Butiker & Stormarknader, anslutit och gjort gruppen komplett med representanter från alla kedjorna.

– Det är inte ofta vi sitter samlade så här, konstaterade Charlotte Welin Zetterlund när jurymedlemmarna träffades för första gången.

Nej, faktum är att det är ovanligt att mötas över kedjegränserna. För HR-kollegerna var det ett unikt tillfälle när de träffades för första gången på Highers kontor för att spela in en video.

I den färdiga videon uppmanar de fem HR-representanterna unisont till att nominera kandidater till Årets medarbetare. De hoppas få in riktigt många innan nomineringstiden tar slut den 31 maj. För kandidater borde det finnas med tanke på att det finns 100 000 butiksanställda runt om i Sverige att välja ifrån.

– Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb och behöver uppmärksammas, säger Alexandra Berglund.

Stina Stenquist betonar att jobbet kräver bredd och kompetens och att butiksmedarbetaren är den yttersta och främsta ambassadören för varumärket.

– Det är lätt att glömma att butiksmedarbetarna skapar så mycket i butiken, allt från att fylla på varor till att svara på både butikens och kundernas behov. Och så det viktigaste av allt: kundmötet. Därför är det ett så viktigt pris.

Videon med alla HR-cheferna kan ses här där det också går att nominera via Highers verktyg (går även via dagligvarugalan.se). 

KLICKA HÄR för att nominera en kollega till Årets Medarbetare

Till vardags jobbar de fem HR-cheferna var för sig, men med liknande utmaningar. Och konkurrerar med varandra om personalen. Inte minst när det gäller yngre medarbetare.

Helena Erlingsjö upplever att det är besvärligast med rekryteringar till de högre befattningarna.

– Om man ska kunna behålla talangerna måste man våga satsa tidigare. Våga investera, säger hon.

Helena Holmqvist tycker att det under sommaren är svårast att hitta ersättare på City Gross manuella avdelningar, till fisk- och köttavdelningen och bageriet.

– Vi försöker utbilda på olika sätt och hitta en modell för unga som pluggar så att de kan fortsätta hos oss.

För det går att göra karriär inom dagligvaruhandeln, även om det kräver insatser både från arbetsgivare och arbetstagare.

– På Max där jag jobbade förut kan man avancera till chef på ett par år. Det är lite fler steg för att bli butikschef, säger Charlotte Welin Zetterlund.

Dagligvarugalan

Dagligvarugalan, som i år fyller 15 år, går av stapeln den 16 november i Stockholms stadshus.

Det går att nominera kandidater fram till den 31 maj.

I kategorin Årets medarbetare går det att nominera via video här eller skriftligen på dagligvarugalan.se

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078